Wat is een lifecoach?

 

Een life coach is iemand die mensen begeleidt met het bereiken van hun doelen. Kant-en-klare oplossingen zijn er niet voor elk probleem maar door gerichte vragen te stellen kan een life coach je bewust  maken van belemmerende gedachten in je hoofd. Op deze manier krijg je een andere manier van denken, waardoor je doelen niet zo ver van je vandaan liggen als je denkt. Je zelf gelukkiger kunnen maken door verandering in denkwijze en/of levenstijl is geen onmogelijke doel.

 

Waar kan een lifecoach je mee helpen?

 

Het draait bij life coaching om drie belangrijke vragen: 'Wie ben ik, wat wil ik en wat kan ik?'

We leven in een snelle maatschappij, Het leven gaat snel, beslissingen gaan snel, alles gaat snel en in sommige gevallen te snel. Je bent het even kwijt en weet niet meer zo goed wat nu het nut is van dit snelle leven, de betekenisvolle invulling van het leven. HIerbij kan een life coach u ondersteunen en begeleiden.

 

Wat kan een lifecoach niet?

 

Je direct een antwoord geven. Mensen zijn anders en ieder mens heeft zijn eigen gedachtenpatroon. Dit komt gedeeltelijk omdat dit je is geleerd en gedeeltelijk omdat je zelf een denkwijze hebt, We blijven mensen met eigen gedachtes, gewoontes en wensen. Daarom is het niet mogelijk om direct een antwoord te geven. Door praten en luisteren en stil te staan bij bepaalde gedachtens kunnen we een beeld krijgen waarom we zo denken. Met die informatie kunnen we gaan kijken wat als we het nu eens anders zouden doen? De manier waarop we het hebben gedaan geeft ons geen tevredenheid of geluk of doel, dus wat kan het kwaad. Als je het niet probeert weet je het nooit.